Höstförberedande helg!


När Knut drog in blev det dags att plocka äpplen från vårt träd som inte burit frukt på säkert tio år, men i år får vi massor. Nu är det bara att hugga in på dessa goda Gravensteineräpplen! 
(null)
Äppelmos gjorde jag i ugnen, har du inte provat än så gör det. Det är verkligen smidigt. Skala  och klyfta äpplena och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt, in i ugnen 30 min 200grader, låt svalna, paketera i burkar och sen in i frysen till vinterns frukostgröt! 
 
Började sticka på en mössa när jag besökte Hunnevds stickcafe’ förra lördagen. 
(null)
Enkelt och roligt arbete! Det resulterade i en till mössa. Så nu är jag redo för kallare dagar. 
(null)

(null)

I morgon är det dags för gruppen Kreatörerna att träffas igen efter sommaruppehållet. Vi är en samling kreativa damer som ses och äter gott, pratar och pysslar med något. Den här gången blir det nåt med ekollonhattar, ull och ståltråd. 
(null)
Fick lite hjälp av dottern att plocka hattarna. Vi har många ekar alldeles utanför knuten så det var snabbt avklarat. Nu återstår att se om det blir något som kan visas här! Jag har en ide’ som jag förberett till. 
Passade på att ta lite skott idag från palettbladen och ska försöka övervintra dem som krukväxt. 
(null)

Jag tog också in en krukväxt som jag köpte som en liten växt. Den har vuxit över förväntan denna sommar och det här är bara en del av plantan. 
(null)
Nu återstår bara att klara vattningen i vinter! 

Dags att förverkliga nya idéer till nästa gång vi ses!
Visa fler inlägg