Ullkärlek

Tänk att man kan känna sån kärlek till ull! Det är ett så härligt material och händerna vill bara gotta ner sig och klämma och känna. Jag har varit i ullbubblan flera veckor nu. Från det att jag hämtade nyklippt ull och tills dess att den nu är tvättad, en del har jag tesat,  kardat, spunnit,  provstickat och provat att tova. 

(null)
Jag är så glad över min kardmaskin. Det går lite fortare att karda om man ska karda en större mängd. 
(null)
Det går lättare att karda ullen om den är tesad. Man särar på fibrerna så att den blir luftig och fin.  Ett bra arbete när man tittar på något TV program eller lyssnar på musik. 

(null)
Färdigkardade ullflor av gotlandsfår.

(null)
Spunnit lite leicesterull. Den blir så blank och fin. Spann den dock lite för hårt så jag ska göra ett nytt prov och försöka få det lite luftigare. 

(null)
Glansen behölls vid stickningen och det blev ett väldigt starkt garn. 

(null)
Tovningsprov på gotland- och leicesterull.

Vaknade i söndags morse med halsont och huvudvärk som inte ville ge med sig och fortsatte med rinnsnuva efter ett par dar. Så det blev en vecka hemma igen. Men nu blir det en planeringsdag på jobbet i morgon och sen har jag semester fyra dagar. Lyxigt värre! 
Allt julpyssel och julmarknaden jag skulle vara med på ställs in så de kransar och tomtar jag tänkte göra behöver inte göras nu så då har jag en annan plan. Jag tänker tova två större projekt, så jag håller på att karda ganska mycket ull till dem. Hoppas kunna visa upp dem nästa gång. Jag har en bild i huvudet men inte säkert det blir som jag tänkt!

(null)
Förra lördagen bakade jag dessa bullar som blev så fantastiskt goda! Riktiga lyxbullar med vanilj och smörkräm. Nästa gång blir det saffranssmak!

Tittat på en del stickpoddar på Youtube och blir inspirerad. Det har blivit en del sticktid under veckan jag varit hemma. 
(null)
Sen mina sockor blivit klara har jag haft dem varje dag och de är så sköna, så nu vill mannen ha ett par också. Dock inte lika färgglada!
(null)
De är sköna både som innesockor och i skorna. 

Mina lediga dagar har jag tänkt ägna mig åt tovning, stickning, adventspyssel, promenader och lite annat smått och gott. 
(null)
Lite härlig ullfluff! Älskar att stoppa händerna i det! 

Dags att förverkliga nya idéer till nästa gång vi ses!  


Visa fler inlägg