Påskhelgen

Den här helgen blev på många sätt annorlunda och vi har hållit avstånd trots att vi träffat vänner. Men det går att ses utomhus och även om det var väldigt blåsigt så blev det en skön helg ändå. 
Vi har varit på landet några dagar och det blev en del arbete i trädgården. 

Här är lite inspiration från vår helg. 

(null)
Det här är från en annan trädgård där kycklingarna irrar omkring och några har rymt in till grannen.

(null)
En liten "festprisse" gjord av kork och ståltråd hittade vi på ett ställe. Det blev en rolig gåbortpresent!

(null)
Den här påskkärringen trotsade reseförbudet, men det gick visst inte så bra med landningen!

(null)
Ser inte så kul ut nu i trädgården men det här är lite vad jag hann med. Grävde bort allt ogräs i ett land där jag tänker sätta potatis, hittade några vitlökar som jag planterade om, flyttade en självsådd svart vinbärsbuske och några lavendel till andra ställen. Potatisen ligger på groning och väntar på att planteras ut. I år sätter jag mer potatis än jag brukar. Hoppas på att potatisen kväver ogräset i landen, för det är det ingen brist på! Hoppas kunna odla mer ogräsfritt nästa år. Men det gäller att ligga i och det har jag slarvat med några år nu. 
(null)
Vi tog en liten sväng till Gunnbäcks konstigheter utanför Fornåsa och jag köpte mig ett insektshotell och en fågelholk. Fina! Allt där är gjort av återbruk. 

(null)
Har några pelargoner på gång och nu väntar de på att få komma ut. På landet har de övervintrade tagit sig rejält och grönskar för fullt. Ormen på trappan har skrämt många men jag tycker den är fin! Ett loppisfynd. 

(null)
Jag håller på med ärmarna till min gröna tröja som jag visat förut, men nu blev jag sugen på att testa att sticka en väst i rätstickning av mitt egenspunna garn, så jag varvar lite. 


 Dags att förverkliga nya idéer till nästa gång vi ses! 










Visa fler inlägg