Vår och värme!

Tänk vad veckorna går fort och den här veckan kom våren till Östergötland! Varma men blåsiga dagar. Det har varit roligt med snö ett tag nu men nu har barnen på förskolan fastnat i sandlådan. Både äldre och yngre barn gräver och bakar sandkakor. De yngsta som haft svårt att gå i snö och modd tultar omkring mer obehindrat och nu väntar vi bara på att inte behöva ha så mycket ytterkläder på oss. 

(null)
För ett par veckor sen sådde jag lite frön av chili, tomater och basilika. Nu håller jag tummarna för att de tar sig så att det blir fina plantor i sommar. Jag brukar alltid köpa mina tomatplantor men i år ska det bli spännande att se utvecklingen. Min tanke är att sätta många tomatplantor.

(null)
Så här i pandemin träffas vi inte och handarbetar och det är ju trist! Jag behöver inspirationen. Så nu har jag sökt mig ut på nätet och deltagit i några digitala träffar med föreläsare, tema spinna garn och sticka muddar. De här muddarna med ett enkelt optiskt mönster fick vi inför stickträffen. Bara några varv kvar nu. 

(null)
Blivit så förtjust i att sticka sockor. Det är så roligt! De här stickar jag till dottern. 

(null)
Igår gjorde jag klart ett par vantar som jag började på i höstas. Så skönt med tumvantar! 

(null)
Det som göms i snö! Alltid lika härligt med vårblommorna.

(null)
I det härliga vårvädret cyklade jag ner till stan idag för att köpa Järbos nya häfte med mönster. Min plan är att virka en sommartop . Men det finns så många fina mönster att gotta sig med så nu behövs det mycket sticktid och tålamod. Jag köpte också ett nytt sockgarn från Järbo. Istället för nylon som det ofta är i sockgarn så innehåller det här garnet Tencel som är gjort av cellulosa och mer hållbart för miljön. Ska bli spännande att prov både garn och de nya stickor jag köpte. Allt för att stötta de fysiska garnaffärerna i dessa tider. 


Dags att förverkliga nya idéer till nästa gång vi ses!     
Visa fler inlägg