Långhelg!

Så skönt att jag fick ledigt från jobbet i fredags! Jag har varit så trött ett tag och haft svårt att ta mig för saker. Det här med Coronapandemin tar faktiskt på krafterna även om jag inte själv är så drabbad. Tycker att jag har mer tid nu än i vanliga fall men den kreativa lusten vill tyvärr inte infinna sig men jag behöver min vila också! 

(null)
I torsdags blev det en långfrukost ute i hammocken! Så underbart med fågelkvitter från blåmesarna i holken. De far in och ut hela tiden med mat till de små. 

(null)
Vi ska efter att ha bott här i 23 år göra om framsidan och det började med grävarbete. Alla växter och gräset ska bort! 

(null)
 Två kärror med jord har vi kört iväg och det blir nog ett par till innan vi kan lägga trall, sätta upp staket, bygga ett cykelskjul och lägga grus istället för gräset. 

(null)
För några veckor sen grävde jag upp rabatten under våra äppelträd och utökade den lite. När jag nu grävt upp på framsidan har jag sparat några växter och satt här. 

(null)
Dillpionen är på väg att slå ut! 
(null)
En blomma på Buskpionen är på gång! 
Blommorna är ju så vackra både knoppiga och som utslagna. 

(null)
Fick en chiliplanta av en kollega som nu är utplanterad i växthuset. 
(null)
I går tog vi en liten utflykt och köpte lite sommarblommor och två tomatplantor som jag hoppas ska ge god skörd! 

(null)
Hos mig får Dahliorna stå en bit från marken för mördarsniglarna är så förtjusta i dem. Förra året åt de upp bladen så fort de tittade upp så det blev inga. I år köpte jag färdiga och hoppas de klarar sig. Tycker blommorna är fantastiska små konstverk! 

(null)
Rosa verkar vara min färg i år! 

(null)
I år satsar jag på Palettblad. Det finns så många olika nyanser. Det är de som står i köksfönstret. 

(null)
En övervintrad murgröna får sällskap av en pensé och ett palettblad! Förgätmigej är väl en gullig växt. Sprider sig bra men är lätt att ta bort. Passar i det här hörnet. 

(null)
Jag har några spinnprojekt på gång och nu tog jag mig i kragen för att få klart garnen.  Den flerfärgade är från ett fiberbyte jag var med på under förra årets Spinnträff i Ekebyborna och den har jag tvinnat ihop med en blå spunnen tråd. Jag fick använda två olika nyanser på det blå en ljusare och en mörkare för jag hade inte tillräckligt med ull av samma färg, men jag tycker inte att det gör så mycket för när man lägger ihop härvorna smälter de in i varandra. 
(null)
Jag började sticka på en sommartop för ett par dar sen. Jag skulle inte börja på nåt nytt men jag håller på och stickar en väst av mitt egenspunna garn och garnet tog slut så jag måste spinna mer innan jag kan fortsätta. Men den här känns då mer somrig än en ullväst! 

(null)
Nu är rabarbern som bäst och då passar denna härligt knäckiga rabarberpaj perfekt till fikat. Mycket god och enkel att göra. Vill du prova den så hittar du receptet här.

I morgon börjar en ny arbetsvecka och semestern närmar sig med stormsteg. Jag hade anmält mig till en Spinnkurs på Sätergläntan och sett fram emot härliga dagar med likasinnade men jag avbokade. Vi ska ju inte resa så långt och jag är orolig för att bli sjuk så borta bra men hemma bäst i dessa tider. Jag ska försöka plocka fram min kreativitet hemma istället. Ull lider jag ingen brist på, idéer har jag många och tid finns! 

 Dags att förverkliga nya idéer till nästa gång vi ses!  







Visa fler inlägg