Helg igen!

Så härligt med vårens blommor! Pärlhyacinterna blev lördagskvällens gåbortpresent. Blev bjuden på sous vide lagad kalvfile’ med trattkantarellsås och hasselbackspotatis! Det bästa jag ätit på länge! Trevlig kväll med god mat och dryck, goda vänner, glada skratt och roliga sällskapsspel. 

(null)

Söndagseftermiddagen träffades några vänner och fikade innan vår skrivarverkstad startade. Tänk så många författarämnen det finns mitt ibland oss. I vår första övning valde vi ett ämne och det blev Fågelskådning. Sen skulle var och en säga ett ord som associerar till ämnet. När vi sen skulle skriva vår berättelse fick vi inte använda dessa ord. Hm det hade vi inte räknat med. Hur undviker man ordet fågel när man skriver om Fågelskådning? Det blev sex helt olika berättelser och många skratt.
Till andra övningen fick vi orden ur en dikt skrivna i bokstavsordning och skulle sen skriva en dikt där alla ord ingår. Inte helt lätt men roligt. 
Tredje övningen bestod av att vi skulle skriva fortsättningen på en berättelse som värdinnan hittat på. Alla har ju hört samma historia men det blev helt olika berättelser. 
En riktigt rolig eftermiddag med glada skratt och härliga berättelser!

(null)
När snön försvann blommar det så här vackert i rabatten!

(null)
Till och med mellan plattorna kommer krokusen upp!

(null)
De sista kvarvarande äpplena är till fåglarna! 

(null)
Nu är päronträdets alla vattenskott borta och vi hoppas på en bra blomning och pollinering i vår! 
(null)
Årets första fika i trädgården!

Efter en sån här helg är man laddad inför kommande arbetsvecka! Bara fyra dagar sen åker jag på Fårfesten i Kil. 

Dags att förverkliga nya idéer till nästa gång vi ses!




Visa fler inlägg